אני מבינה שאם את רגילה לאימונים אינטנסיביים, יכול להיות שאת מרגישה שאת מסוגלת ורוצה לעשות אימוני כוח וקרדיו חזקים.
אבל, כמאמנת מוסמכת לאימון נשים לאחר לידה ושיקום בטן ורצפת אגן מתפקידי להגביר את המודעות ולומר שההמלצה הגורפת היא לחזור לכושר לאחר הלידה – בעצימות מתונה ובאופן הדרגתי – תוך מודעות מלאה לשימוש נכון בשרירי רצפת האגן.
אימונים עצימים בחצי שנה הראשונה לאחר הלידה אינם מומלצים, במיוחד אם את לא מכירה את הדגשים החשובים לאיסוף רצפת האגן (גם לאחר חצי שנה, יש לשים דגש על הדרגתיות ומודעות לשרירי רצפת האגן)
הגוף שלך עבר 9 חודשים של הריון וארוע לידה. הגוף שלך עבר שינויים רבים בתקופה הזו ולכן חשוב לתת לו את הכבוד והזמן הראויים להחלים. אפשר לומר שגם אם את בכושר – זה לא אומר ששרירי רצפת האגן שלך בכושר.
שרירי רצפת האגן שלך מאד נחלשו ולא יחזרו להיות ה 100% שהיו לפני הלידות. וגם אם כולך שרירית, סביר ששרירי רצפת האגן שלך זקוקים לשיקום, ולא לעומס!
חזרה לגזרה לאחר הלידה היא לא מרוץ. חיפזון לאימונים עצימים עלול לפגוש אותך מאוחר יותר בצורה של כאבי גב, כאבים באגן ובזמן יחסי מין, דליפת שתן, טחורים, צניחת איברים, בקע, ובטן תמידית של חודש חמישי.
בריחת שתן – זהו עניין נפוץ בקרב אחוז גבוה באוכלוסיית הנשים – שליש מהנשים מעל גיל 40 סובלות מבריחת שתן במהלך שיעול, צחוק, עיטוש או פעילות גופנית. עניין הנובע משרירי רצפת אגן חלשים.
בהמון מקרים נדמה שנשים "חזרו לעצמן" חיצונית תיק-תק, אבל מה שקורה בפנים זה סיפור אחר לגמרי, שהרבה פעמים גם לא מדברים עליו ומלווה את אותן נשים יום יום בשארית חייהן. נשים רבות סתירות את מצבן משום שהן חשות מבוכה או בושה או מניחות, שהאימונים המתאימים לא יעזרו.
ההמלצה שלי היא לתת לגוף את הכבוד בהחלמה, הגוף שלך חכם ומתוחכם לכן תני לו זמן להחלים בקצב הנכון לו (שהוא קצב רגוע) ובעצימות הנכונה (שהיא עצימות מתונה!) ואני מבטיחה לך שאת תקבלי ממנו בחזרה אהבה.
אם את בכל זאת מעוניינת לבצע אימונים עצימים יותר, אני ממליצה לעשות זאת ב ה ד ר ג ה !
אני כאן כדי להגביר את המודעות ולתת את דעתי המקצועית.
בסופו של דבר זו החלטה שלך, בחירה שלך והחיים שלך עם איזה תוכנית להתחיל.
** אם את לא בטוחה – הרשמי לחבילת הפרימיום שבה יש את שתי התוכניות (המנוי השנתי של סטודיו M3) – כך תוכלי לשלב בין שתי התוכניות.